Jop Vissers Vorstenbosch

Utrecht Janskerkhof & Down Under

 

Scroll naar benden voor Utrecht Down Under

‘De Enter Sculptuur Movement

img_0574

 

img_0406

img_0423

bestand_000

img_0742

img_0471

img_0549

jop-20jop-10

jop-8

jop-11

In zijn beeldende werk is Jop Vissers Vorstenbosch steeds op zoek naar nieuwe presentatiemethodes voor de schilderkunst. Om het conventionele kijkgedrag te doorbreken, presenteert hij zijn schilderijen opdringerig. Eerder door middel van architectonische constructies die het werk omlijsten en de toeschouwer tot een fysieke beweging dwingen, en sinds zijn reis naar de failliet industrie stad Detroit, integreert hij geschilderde voorstellingen van woeste zeetaferelen en mega XL-bierkratten in fel verlichte reclamelichtbakken.

Na bijna zes jaar en meer dan 100 tentoonstellingen en events beëindigt Das Spectrum per september haar activiteiten op de huidige locatie in Overvecht. Het kunstenaarsinitiatief en ateliergebouw in het voormalige pand van uitgeverij Het Spectrum zal plaats moeten maken voor nieuwbouw. Met de beëindiging van Das Spectrum als uitvalsbasis, breekt voor Jop Vissers Vorstenbosch een nomadische periode aan, waarin er niet gewerkt kan worden. Om te voorkomen dat zijn artistieke praktijk stil komt te staan én om aandacht te vragen voor de zoektocht naar een nieuwe werkruimte, verheft Vissers Vorstenbosch zijn verhuizingperiode tot een podium voor de presentatie van zijn beeldende werk. Gemonteerd op een bakfiets of op het dak van zijn busje, zullen zijn schilderkunstige reclamelichtbakken met ‘symbolen voor stedelijke romantiek’ steeds op andere plaatsen in de stad de aandacht op eisen.

‘De Enter Sculptuur Movement’ is een rondreizend tentoonstellingsproject, te zien op wisselende locaties in de openbare ruimte in Utrecht. Met de mentaliteit van een stadspiraat gaat Vissers Vorstenbosch op zoek naar die plekken waar het (kunst)gras het groenst is. Een beweging waarvoor de straat en stad als context dient, de achterban wordt aangesproken en de samenwerking met andere kunstenaars en kunstinitiatieven wordt aangegaan, of door hem wordt opgelegd. In het kader van dit project realiseert Jop Vissers Vorstenbosch een nieuw monumentaal werk dat voor het eerst getoond zal worden tijdens de presentatie van Art Utrecht op het Uitfeest.

Volgende presentatiemomenten zullen in de loop van het project bekend worden gemaakt. Het project kan gevolgd worden via onze Facebookpagina en Instagram van Das spectrum

 

jop-14

img_0446

Utrecht Down Under

https://www.utrechtdownunder.nl/locatie/270-kringloop-design-center-arm/

Met Cecilia Rebergen Rabi koria Jessica Skowroneck Joost Elschot

img_0277

downunder-26

downunder-31downunder-29   downunder-24 downunder-23

img_0217

downunder-25downunderimg_0579

downunder-21downunder-18 downunder-17downunder-14downunder-13downunder-12